Bang & Olufsen - Istorie

95 DE ANI DE MAGIE

Un dialog între trecut și prezent

De când au lansat primul produs în 1925, modelele clasice au modelat moștenirea vizionară a mărcii Bang & Olufsen. Lasă magia să se desfășoare.


1934

Hyperbo 5 RG Steel


Proiectat de Bang & Olufsen, această piesă foarte timpurie de sound-as-furniture era foarte avansată pentru timpul ei și un adevărat exemplu de istorie a designului. A fost inspirat de mișcarea Bauhaus și scaunul de birou al lui Marcel Breuer, fondatorul Peter Bang și doar foarte puține au fost produse.

1939

Beolit 39


Beolit 39 a fost primul dintr-o serie de radiouri de la Bang & Olufsen și a introdus noul mod de a numi produsele începând cu Beo. Radioul inovator, cu formă organică din bachelit, și-a luat inspirația dintr-un tablou de bord Buick. În onoarea acestei adevărate piese, numele ei a servit și ca inspirație atunci când Bang & Olufsen și-a lansat categoria On-the-go în 2012, cu Beolit 12.

1959

Beovision Capri TV


Televizorul elegant de 17 inchi din lemn de tec cu picioare fixe a fost unul dintr-o serie de televizoare, care se inspirau din mișcarea mobilierului modern danez în expresie, material și formă. Picioarele lungi, colțurile rotunjite și ecranul gri ușor înclinat în fața tubului de imagine a fost un pas major spre un aspect mai minimalist.

1972

Beogram 4000


Proiectat de Jacob Jensen, acesta a fost un reper tehnologic de ultimă oră. Recorderul s-a remarcat prin utilizarea inovatoare a unui braț care se mișca tangențial, mai degrabă decât în diagonală, și astfel reproducea sunetul așa cum a fost înregistrat. Suspensia unică absorbea mișcările orizontale din împrejurimi, făcând din Beogram 4000 mai „rezistent la dans” decât orice alte playere de discuri de pe piață. Beogram 400 a fost celebrat în colecția de design MoMa pentru combinația sa elegantă între suprafața din lemn de tec și aluminiu, împreună cu viziunea sa inovatoare de funcție.

 

1976

Beomaster 1900


Proiectat de Jacob Jensen, acest receptor radio și amplificator a fost o piatra de temelie, deoarece a provocat industria cu deschiderea și închiderea prin atingere, funcțiile primare ușor accesibile față de funcțiile secundare ascunse. Face parte din colecția permanentă MoMa și a câștigat ID Award în 1976.

1984

Beovox CX 100


Proiectate de Jacob Jensen, aceste difuzoare pasive clasice sunt printre cele mai de succes din istoria Bang & Olufsen și au fost în producție până la sfârșitul anului 2003. Designul curat cu dulapul din aluminiu și țesătura neagră este atemporal și retro în același timp.

1985

Beovision MX 2000


Proiectat de David Lewis, Beovision MX2000 a fost un model complet diferit de televizor. Din punct de vedere vizual, televizorul a fost remarcabil datorită ecranului său de contrast și din punct de vedere tehnic a introdus sunet stereo, căutare automată a canalelor și o telecomandă de ultimă generație. Cu designul său subțire pentru podea sau masă, a luat o abordare mai casuală a designului televizorului.

1986

Beocenter 9000


Proiectat de Jacob Jensen, acest casetofon, CD player și radio a fost o dezvoltare ulterioară a Beomaster 1900 de către același designer. Avantgarde nu numai prin suprafața sa din aluminiu și sticlă, ci și prin câmpurile de atingere ușoare ale panourilor de sticlă și funcțiile ascunse vizibile doar atunci când CD-ul sau caseta era schimbată.

1996

BeoSound 9000


Proiectat de David Lewis, această versiune în picioare a BeoSound 9000 este un exemplu impecabil de inovație, tehnologie și mișcare în moștenirea Bang & Olufsen. Schimbătorul cu 6 CD-uri este cel mai rapid din lume. Dacă i-ar fi permis să-și continue impulsul, ar ajunge la 100 km/h în doar 5,5 secunde, la fel ca mașinile sport de astăzi.

1998

BeoCom 6000


Proiectat de Henrik Sørig Thomsen, acest telefon fără fir are profil curbat și o formă simplă. Caracterizat prin a avea o roată tehnologic avansată care permite derularea cu ușurință a diferitelor liste cu numere formate recent sau stocate. A venit cu o bază de încărcător pentru montarea pe perete sau pe masă.

2003

BeoSound 3200


Proiectat de David Lewis, acest radio clasic și CD player, cunoscut și sub numele de BeoSound Ouverture, când a fost lansat la începutul anilor 90, a marcat o nouă eră a designului, subliniind funcția aparatului. Redarea verticală a unui CD a fost prima în lume și a permis montarea produsului pe perete. Ușile de sticlă răspund la o mișcare a mâinii, deschizându-se automat și dezvăluind comenzile din partea de jos.

2012

Beoplay A9


Proiectat de Øivind Alexander Slaatto, acest sistem de muzică perfect rotund și puternic este un difuzor multi-room conceput ca o piesă de mobilier. Împodobită cu țesătură frumoasă, un inel de aluminiu și picioare din lemn, difuzorul este personalizabil, făcându-l să se potrivească în fiecare cameră.

2015

Beoplay A2


Conceput de Cecilie Manz, acest produs on-the-go cântărește doar 1,1 kg și este conceput pentru a fi ușor și portabil, fără a compromite calitatea sunetului. Difuzorul este realizat din aluminiu extrudat, are o curea din piele de calitate superioară pentru un transport ușoar și sunet care vine din ambele părți.

2016

Beoplay A1


Forma în sine, cilindrul plat, a fost decisă rapid încă de la începutul procesului. S-a dorit să se simtă neted și moale în mâinile tale, deoarece este proiectat să fie atins des.

2018

Beosound EDGE


Proiectat de Michael Anastassiades, Beosound Edge este un cerc neîntrerupt captivant, minimalist, simplu, conceput pentru atingere și mișcare intuitivă și oferă performanțe de sunet impecabilă. Difuzorul wireless sofisticat rulează ușor și lansează primul port Active Bass din lume.

2019

Beovision Harmony


Proiectat de Torsten Valeur, acest televizor este o experiență nou-nouță în sunet și viziune: o performanță coregrafiată de mișcare magică și claritate acustică, imagini vii și design centrat pe om. Sunetul, măiestria și designul se îmbină în acest nou televizor. Fronturile din lemn de stejar și aluminiu lucrate sublim din instrumentele tehnice, reglate delicat cu mâna și cu urechea pentru a dezvălui toate detaliile muzicii și sunetului.

2020

Beoplay H95


95 de ani de măiestrie și atenție impecabilă la detalii sunt realizate în Beoplay H95. Cele mai performante căști ale noastre de până acum au fost prelucrate cu precizie folosind cele mai bune materiale. Aluminiu neted, polimer avansat și piele moale creează un sentiment de lux adevărat.