Bang & Olufsen - Fabricatie

BRITTA DICKMEISS, TECHNICAL SPECIALIST, GLUE & ANODIZING

Povești despre fabricație

„Modul în care vezi lucrurile poate fi diferit de la o persoană la alta.” Am discutat cu Britta Dickmeiss despre munca ei din Struer, Danemarca, la sediul Bang & Olufsen, perfecționând finisajele unice ale produselor, fizica culorii și modul în care frumusețea este în ochii privitorului.


Simplitate înaintea complexității


O mare parte a muncii lui Britta este comunicarea: discută cu colegii din echipele de proiectare Bang & Olufsen pentru a-i ajuta să își transpună conceptele într-o realitate rece și dură. Alături de această abilitate, Britta excelează și în comunicarea ideilor complexe coechipierilor care nu sunt ingineri (cum ar fi echipa de conținut Bang & Olufsen): „Pentru a avea o culoare, ai nevoie de o sursă de lumină, un obiect și pe cineva care să o vadă. Toate aceste trei lucruri afectează modul în care vezi culoarea.” Dar aceasta este o descriere înșelător de simplă a gândirii și efortului pe care Britta îl depune în crearea finisajului produselor Bang & Olufsen.

Variații infinite


„În anodizare, facem acest strat protector deasupra aluminiului pentru a proteja suprafața împotriva zgârieturilor sau a coroziunii”, explică Britta. „Este un strat foarte subțire, de doar 1/10 din grosimea unei șuvițe de păr. În interiorul stratului poți adăuga și culoare. Deci asta înseamnă că este prinsă în interiorul suprafeței și nu doar așezată deasupra suprafeței. ”

O facilitate unică


Britta ne duce în zona de anodizare din aluminiu construită special a fabricii Bang & Olufsen din Struer – o unitate unică, diferită de oricare alta din lume, unde sunt create multitudinea de finisaje unice și frumoase pentru produse. „Un pic mai mult roșu, sau puțin mai verde, pentru a obține nuanța potrivită”, explică ea în timp ce trece prin pigmenți, după o serie complexă de procese, va rezulta spectrul luxos de finisaje care sunt unice pentru produsele B&O - într-adevăr , nu există alte companii care insistă asupra controlului complet al finisajelor produselor lor.

Este în interiorul acestei insistențe asupra celui mai înalt nivel de măiestrie unde ne putem atinge viziunea creativă. Într-adevăr, după cum spune Britta, „Variația este infinită”.